Logo laten maken

Wat kost een logo laten maken?

Waarom je zelf beter geen logo kunt maken voor je (nieuwe) bedrijf, blog of webshop? (Tenzij je natuurlijk een grafisch vormgever, natuurtalent of gewoon erg handig bent met design). In deze blog vindt je diverse handige tips, weetjes en tricks voor een goede kick-start van je business, te beginnen met het logo.

Na deze blog volgen er diverse handige blogs met meer informatie, tools, handvatten, tips & tricks voor het starten van je business, dus stay tuned! We vinden het tof om iets van je te horen, reageer gerust met je feedback of comments!

Dat is misschien niet eens de belangrijkste vraag. Je logo is een belangrijk onderdeel van je huisstijl, uitstraling en eerste indruk van je bedrijf! Dus kan je beter zorgen dat je een onvergetelijke eerste indruk maakt 😉

Op deze pagina vindt je meer informatie over

Logo ontwerp

Ondernemen

Kosten Logo

Social media

Webshop beginnen

Wat kost een logo
laten maken?

Webwinkel

Meer dan 15 tools, tips & tricks voor het laten maken van een indrukwekkend logo.

Hieronder vindt je verschillende tips, adviezen, handvaten & weetjes die je wellicht kunnen helpen als je gaat beginnen met je eigen webshop, bedrijf of blog. In deze editie richten we ons voornamelijk op het logo, in volgende edities behandelen we nog meer stappen voor het starten van je onderneming!

Er komt wellicht erg veel informatie op je af, vandaar dat wij hier een mooie opsomming hebben gemaakt van belangrijke onderdelen.  Reageer gerust, we zijn benieuwd wat je er van vindt! Heb je vragen over een onderwerp, of mist er iets in het rijtje? We horen het graag.

1. Wat kost een logo laten maken?

Dit is een vraag die we bij Cvk-Design vaak ontvangen. Wat kost een logo laten maken? 

 •  1.1 Wat kost een logo laten maken?

Daar kunnen we vrij duidelijk in zijn, de kosten kan je vinden via deze link. Maar daar gaat deze blog niet over, anders hadden we ook enkel deze link overal kunnen posten. Het idee achter deze blog is om je bewust te maken van waar je voor kiest, als je een logo maakt of laat ontwerpen. Bij de vraag; Wat kost een logo laten maken, krijgen wij eigenlijk al kippenvel. Het zijn namelijk niet de kosten die belangrijk zijn! Het gaat namelijk om de uitstraling van je bedrijf, product of dienst. Het gaat om die eerste indruk, waarvoor je maar één kans krijgt. Het gaat om je huisstijl, je visitekaartje, jouw project! 

 •  1.2 Een logo zelf maken. 

Dit komen we (helaas) vaak tegen. Een klant heeft zelf een logo gemaakt via een partij (we noemen even geen namen) vaak gratis of tegen een minimaal bedrag. Vervolgens loopt hij of zij tegen allerlei uitdagingen aan waarbij het vaak beperkte logo niet aan kan voldoen.  Het uploaden van het logo in bepaalde social media profielen, het aanpassen van het logo naar andere formaten of het verwerken van logo in een nieuwe website. 

Of wat dacht je bijvoorbeeld van het laten drukken van splinternieuwe visitekaartjes, om er vervolgens achter te komen dat de kwaliteit niet voldoende is, waardoor je visitekaartjes zo de prullenbak in kunnen?! Dat willen we voorkomen. 

 • 1.3 Maar een logo laten ontwerpen is toch heel duur?

In principe is dit een relatief breed begrip, je kunt het zo gek maken als je zelf wenst. Echter zijn er veel bedrijven die voor een vast bedrag een logo ontwerpen. Zorg ervoor dat je van te voren goed onderzoekt wát je precies krijgt voor je geld. Zo zijn er verschillende bedrijven die één enkel logo ontwerpen en opleveren, waarna ze je vervolgens de factuur toesturen. 

Wellicht is het beter om een bedrijf te zoeken waarmee je samen het logo ontwerpt, feedback kunt geven en de volledige vormgeving afstemt op je wensen, ideeën en (toekomstige) huisstijl. Bij een betrouwbare partij krijg je eigenlijk altijd de mogelijkheid om revisies te doen, dus tussentijdse aanpassingen en tweaks, al werkend naar een eindresultaat wat perfect aansluit bij je wensen. Dus, wat kost een logo laten maken? Misschien kun je je beter afvragen, wat levert het je op?!

wat kost een logo laten maken - webwinkel starten - webshop beginnen
Een webshop beginnen met een vliegende start? Check dan even deze blog!

2. Waar moet mijn logo aan voldoen?

Waarschijnlijk heb je een goed idee, een huisgemaakt product of een plan voor een booming-business, vandaar dat je terecht bent gekomen op deze pagina over “wat kost een logo laten maken”. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; een logo laten ontwerpen is niet 1,2,3 geregeld. Of je moet het via Vistaprint doen, dan wel. Heb je wel hetzelfde logo als je overbuurman, maar dat terzijde.

Een goed logo laten maken, wat vervolgens voldoet aan minimaal de volgende eisen:

 • Verschillende bestandstypen (EPS – PNG – JPEG)
 • Hoogst mogelijke kwaliteit
 • Flexibiliteit 
 
Naast de bovenstaande kwaliteitseisen, kan je natuurlijk eens denken aan het logo zelf. Wat moet het uitstralen? Wat wil je dat mensen denken als ze jouw logo zien? Is het enkel een logo of heb je tevens een slogan? 
 • Een logo moet de basis vormen van de complete huisstijl.
 • Het moet duidelijk leesbaar zijn.
 • Het moet een uniek logo zijn
 • Het mag creatief & origineel zijn!
 • Herkenbaarheid – een knap logo herken je uit duizenden, zelfs zonder tekst of context. 
 • Herken jij onderstaand logo zonder context of omschrijving…? 
 
wat kost een logo laten maken - mastercard - herken het logo - herkenbaar - cvk-design
Herken jij het logo..?

3. Mijn bedrijf & het logo.

Een bedrijfsnaam, had je daar al over nagedacht? Vaak wordt er gekozen voor een bedrijfsnaam met de naam van de persoon, een zelf verzonnen naam of bijvoorbeeld een naam met het artikel of de artikelgroep erin verwerkt. De keuze hierin zul je zelf moeten maken. Een groot voordeel van bijvoorbeeld een zelfverzonnen naam, is dat je deze echt uit kunt bouwen tot “merk”, denk aan Apple, Adidas of Lays. Waarschijnlijk ben je daar nu nog niet mee bezig, maar als je een mooi product hebt in een mooie niche, kan dat balletje best snel gaan rollen! Vaak zijn de domeinnamen met een zelfbedachte naam ook nog beschikbaar in verschillende variaties. 

Je bedrijfsnaam & logo moeten natuurlijk 1 op 1 matchen. Een bedrijfsnaam “Masters in Finance” met een knalgeel logo van een vogeltje zullen niet goed samengaan, waardoor men de link niet of nauwelijks zal leggen tussen het logo en bedrijf. Als je je bedrijfsnaam het bedacht, denk dan rustig na over het logo, over de gewenste uitstraling en wat je wil dat je logo oproept bij mensen. Moet de eerste gedachte bijvoorbeeld luxe, creatief, kleurrijk, integer of uitdagend zijn? 

4. Je doelgroep.

Een belangrijk onderdeel bij het starten van je bedrijf is natuurlijk je doelgroep. Nu is het niet zo dat je doelgroep je logo bepaalt, maar je kunt er wel rekening mee houden. Het totaalplaatje van je bedrijfsnaam, logo, uitstraling, kleuren, tekstuele invulling & hoe je overkomt op andere mensen bepaalt ongeveer je huisstijl!  (We gaan er voor het gemak nu even van uit dat je hier als starter bent, ben je op zoek naar je logo laten re-designen, dan kan dat natuurlijk ook gewoon. Klik dan hier om even contact op te nemen, of gebruik die live-chat rechts-onderin, mega handig).

5. Wat kost een logo laten maken écht?

webshop beginnen - cvk-design.nl - website laten maken
Een logo zelf maken - of toch lekker uitbesteden?

Natuurlijk had je hier al over nagedacht, een logo kan ik toch gewoon zelf maken? Er zijn zat websites waar je met een “handige” tool de kleuren selecteert, kunt kiezen uit wat stock icons & afbeeldingen en “Tadaa!” een nieuw logo. Een 13-in-een-dozijn logo weliswaar. 

Het belangrijkste waar je rekening mee dient te houden is de uitstraling. Hoe wil je overkomen op je potentiële doelgroep? Wat is het eerste waar de klant aan moet denken als ze je logo zien? Hoe wil je dat men je logo zich herinnert? Allemaal vragen die je mee kunt nemen naar je favo grafisch ontwerper of logo designer, die weet daar wel raad mee. Zoek ook eens wat toffe logo’s op waarvan je vindt dat ze goed aansluiten bij jouw stijl, wensen of idee voor het product of bedrijf. Zo geef je gelijk een goede richting aan en kan je samen tot het perfecte eindresultaat komen. Wat kost een logo laten maken? Een betere vraag, wat levert het je uiteindelijk op? 

6. Waar komt je logo terecht?

Dan is het moment daar, je laat je bedrijf officieel maken bij de Kamer van Koophandel! Je kan bij de KVK tevens terecht voor adviezen, tips voor bijvoorbeeld boekhouding, veelgestelde vragen of het laten uitdraaien van een kopie van je inschrijving in het handelsregister. Een inschrijving is zo geregeld, je kunt bij een kantoor in de buurt een afspraak maken om het in orde te maken. Je ontvangt binnen een paar dagen gelijk je BTW-nummer aan, dan kan je dat gelijk doorgeven aan je administratiekantoor. Daar hebben we trouwens ook een gaaf logo, visitekaartje & een toffe website voor ontwikkelt, deze vindt je hier: LB Administratiekantoor.

Zorg ervoor dat je in al je bedrijfsmatige uitingen je logo verwerkt. Dus in je Google vermelding, op je website, social media kanalen, visitekaartje (komen we bij het volgende puntje op terug), flyers…

7. Visitekaartje & digitaal.

Naast een tof logo kun je gelijk gaan denken aan alle andere bedrijfs-uitingen. Dus hoe is je online aanwezigheid? Matched je Instagram profiel wel met je huisstijl? Staat je logo al op je social media kanalen? Heb je je website up-2-date met je (nieuwe) logo?

Ook een visitekaartje is een belangrijk onderdeel en medium om de herkenbaarheid van je bedrijf verder uit te breiden. Het is inmiddels alom bekend dat herhaling de drijvende kracht is achter veel marketing concepten. Zorg er dus voor dat je (toekomstige) klanten niet meer om je heen kunnen! Verwerk je logo in alle uitingen, zorg voor visitekaartjes (en deel ze uit!), flyers, leuke acties, een actief social (media) leven… Je kunt het zo gek niet bedenken! Misschien kan je wel een kleine lokale sportclub sponsoren? 

webwinkel beginnen, webshop beginnen, online marketing, offline marketing, red bull flying
Of je pakt het iets groter aan - Starterspakket ondernemer nodig?

8. Social Media.

Gebruik je social media kanalen! Dit is het perfecte medium om je (nieuwe) logo of bedrijf extra onder de aandacht te brengen en in te spelen op de behoefte van je klanten. Voor M&R Shop hebben we een gaaf logo ontworpen, hier heeft ze top gebruik gemaakt van haar netwerk! Ze hield namelijk een Poll waarbij haar volgers konden stemmen op hun favoriete logo, waarvan de fans dus uiteindelijk hebben bepaald welk logo het werd! 

Logo zelf laten maken? Of een logo laten maken dat iedereen herkent!

Tot slot.

Bovenstaand een aantal punten waarvan wij denken & hopen dat deze goed bijdragen als je gaat beginnen aan het starten van je nieuwe business, of in ieder geval een tof logo laat maken! Tot slot geven wij jullie nog een aantal handige tis mee

9. Zorg voor het totaalplaatje!
10. Kwaliteit staat voorop.
11. Je hoeft niet álles zelf te doen.
12. Denk goed na over je slogan.
13. Verspreid je logo zoveel mogelijk.
14. Denk even niet aan wat kost een logo laten maken.
15. Vergeet je visitekaartje niet!
16. Gebruik je complete netwerk.
17. Houd er vooral veel plezier in.
18. Klant is koning & service is key!

Iets vergeten?

Zijn wij iets belangrijks vergeten? Heb je vragen waarop je het antwoord niet kunt vinden in het bovenstaande overzicht, of wil je gewoon even reageren?! Doe dat vooral! Wij zijn ook zeer benieuwd naar jullie webshops, plaats gerust een linkje onder dit bericht, dan kijken we gelijk even wat jullie er van gemaakt hebben. Ben je ook gelijk goed bezig met je link building ;). 

Over ons.

Samenvatting CVK. 

Meer weten over ons? Check dan de homepage voor meer informatie over wat we kunnen betekenen.

Sinds 2019 werken wij graag voor (startende) ondernemers uit het mkb-segment, met succes! We hebben al talloze logo’s, visitekaartjes, complete huisstyling & websites/webshops mogen verzorgen. 

Meer informatie? Neem contact op!

0
Projecten
0
Klanten
0
Sinds
Onlangs gerealiseerde logo's voor:
202114 - Samo brandbeveiliging LOGO
betaalbare website laten maken
Logo M&R Shop
Logo LB Administratiekantoor

10 reacties op “Wat kost een sterk logo laten maken | Uniek & representatief”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Vragen?
Hoi! Als je vragen hebt of een offerte wenst kan je hier met ons chatten! 🤙